Már régóta kacérkodom ennek az argentin származású, isteni karamellizált tejkrémnek az elkészítésével. Egy régebbi Stahl magazinban leltem rá erre a verzióra, és hát a hétvégén neki is fogtam. A végeredmény sűrű, aranyszínű krém, ami a leginkább a Boci tejkaramella ízét idézi. Nagyon sok ötletem van a felhasználására. Többek között életem első bonbonjait is ezzel fogom megtölteni, és a karácsonyi gasztroajándékok listájára is felkerült.
Hozzávalók:
4 tubus cukrozott, sűrített tej
A sütőt előmelegítjük 220 fokra. A sűrített tejeket bele nyomkodjuk egy hőálló tálba, és a tálat belerakjuk egy nagyobb tepsibe. Vizet forralunk, és a tepsiben várakozó tál köré öntjük, hogy legalább annak a feléig érjen a víz. A tepsit letakarjuk fóliával, és óvatosan betoljuk a sütőbe. Kb. 2 óra alatt elkészül úgy, hogy közben 30 percenként alaposan átkeverjük a krémet. Végül kivesszük a tálat a tepsiből, a tejkrémet hagyjuk kihűlni, majd csavaros tetejű üvegekbe adagoljuk. Hűtőben 4-5 hétig eláll, bár ez a mennyiség nem fog olyan sokáig megmaradni:)
Micsoda jó ötlet !
VálaszTörlésEzt nekem is ki kell próbálnom, nagyon finom lehet, szeretem nagyon a karamellát.
VálaszTörlésNagyon jó recept,és hihetetlen egyszerű,és gondolom isteni finom!
VálaszTörlésBiztos finom, egyszer én is el szeretném készíteni!
VálaszTörlésNekem is ki kell próbálnom, finom lehet
VálaszTörlésLányok, bátran próbáljátok ki, egyszerű, de nagyszerű recept:)
VálaszTörlés