2011. március 9., szerda

Sült gomba fetasajttal

Könnyű és gyors vacsora a tavaszvárás jegyében. Egyetlen egy hibája volt, hogy nagyon kevés volt:)

Hozzávalók:
8-10 fej közepes méretű csiperkegomba,
1 ek. zsemlemorzsa,
1 ek. aprított petrezselyem,
1 kk. szárított kaukkfű,
1 ek. aprított metélőhagyma,
10 dkg feta sajt,
fél citrom leve,
2 ek. olívaolaj.
só.

A megmosott gombák szárát eltávolítjuk (jól lesz majd levesbe), üregükkel felfele egy tűzálló tálba tesszük őket. A prézlit a felaprított zöldfűszerekkel (egy kevés petrezselymet tegyünk félre) összekeverjük, megsózzuk, és a gombák üregeibe kanalazzuk. Tetjükre egy-egy kocka fetasajtot teszünk. A citoromlevet és az olívaolajat egy befőttesüvegben összerázzuk, felét ráöntjük a gomábkra másik felét egy kis vízzzel együtt a gombák alá.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 percig sütjük, míg a gomba megpuhul, a tetjén a sajt szépen megpirul. A félretett petrezselyemmel bőven megszórva tálljuk.

6 megjegyzés:

  1. Erre a vacsorára én most 5, azaz öt pontot adnék:-))

    VálaszTörlés
  2. Én is szoktam készíteni töltött gombát, nagyon étvágygerjesztőek a tiedek!

    VálaszTörlés
  3. Én is adok egy ötöst,ha Te is adsz öt darabot:-)Nagyon guszták!

    VálaszTörlés
  4. Ottis, köszönöm.

    Tálaló, remélem, ízleni fog.

    Citromhab, nagyon örülök ennek az ötösnek:)

    Kati, a töltött gomba csak finom lehet:)

    Ditta, sajnos már csak hült helye van:(

    Bianka, köszi.

    VálaszTörlés