2011. február 25., péntek

Narancsos kuglóf

Még a tavaly karácsonyi munkahelyi bulira készült ez a kuglóf, de eddig valahogy elfelejtettem feltenni. A lényeg, hogy mindenkinek nagyon ízlett, és szerintem igen mutatós is.

Hozzávalók:
15 dkg cukor,
12 dkg vaj,
3 db tojás,
35 dkg liszt,
1 kk. szódabikarbóna,
egy csipet só,
5 dkg kandírozott narancshéj feldarabolva,
2 db narancs kifacsart leve és reszelt héja,
1 pohár joghurt.
Cukormáz a tetjére:
10 dkg porcukor,
2 tk. narancslé,
5 dkg kandírozott narancshéj.

Egy tálban elektromos habverővel krémes állagúra dolgozzuk a cukrot és a vajat. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat, mindegyik után átkeverve a masszát. Egy másik tálban összekeverjük a lisztet a szódabikarbónával. Hozzáadjuk a narancsok lereszelt héját, a kandírozott narancshéj darabokat, összekeverjük a tojásos-vajas masszával. Hozzáadjuk a a joghurtot és a narancsok levét, és jól átkeverjük a masszát.
Szilikonos fomába öntjük a tészát (ha nincsen szilikonos formánk, kenjük ki vajjal és szórjuk meg liszttel a formát), és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 60-70 perc alatt megsütjük.
A cukormázhoz a narancslét a purcukorral egy lábasba tesszük, és állandóan kevergetve néhány percit meglegítjük, míg a cukor elolvad. Még melegen rácsorgatjuk a kuglóf tetejére, és a kandírozott narancs darabokkal megszórjuk.

7 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta!Biztos finom is volt!:)
    Nekem most sül a márványkuglófom a sütőben:)

    VálaszTörlés
  2. Isteni finom lehet, nagyon guszta

    VálaszTörlés
  3. Finom biztos!Rég készítettem kuglófot :(

    VálaszTörlés
  4. Csodás,kérek szépen,ha még van belőle:-)

    VálaszTörlés
  5. Anyatigris, le a kalappal, hogy ilyen késői órán is nekiállsz sütni:)

    Bianka, köszi.

    Ottis, én évekig nem készítetettem, azután ősszel vettem egy szilikonos formát, és azóta rendszeresen kuglófozom:)

    Ditta, sajnos már rég elfogyott:(

    VálaszTörlés
  6. Légyszíves nézz be hozzám, vár rád ott egy díj szeretettel:-))))

    VálaszTörlés