![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiGxM7fA4Vln7ewLuaa8wfscmjnLbo0PUMk6gJRlPK1GxMn7lA5WA7VBYnpFSnZvAuMvQnDIi4XWQxgmR-ULxMIrJwWNv5KW_28LtpZwsKLwW2NBR8VLTe0u9ey3rmaw0SNJItg4wOTssOT/s280/K%25C3%25A9p+044.jpg)
Én azért feltétlenül ennék mellé egy nagy szelet sült husit is, esetleg egy kis fokhagymás tarját:)
Hozzávalók:
2 db piros alma,
1 db karalábé,
1 db karalábé,
1 ek. citromlé,
5 dkg szójacsíra,
1 csipet tengeri só,
1 kk. méz,
1 ek. almaecet,
2 ek. olívaolaj.
A karalábét és az almát (nem kell meghámozni) csíkokra vágjuk, és meglocsoljuk citromlével, hogy meg ne barnuljon. A csírát lecsöpögtetjük és az almához és a karalábéhoz adjuk.
Az öntethez az almaecetet kikeverjük a mézzel és a sóval, majd apránként hozzáadjuk az olívaolajat. Az öntettel meglocsoljuk az zöldséges keveréket, és legalább 10 percre hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
Nagyon tetszik, és még méz is van benne! :-D
VálaszTörlésNagyon finom
VálaszTörlésMézigörl, igen méz van benne, mert egyébként nagyon savanyú lenne.
VálaszTörlésBianka, köszön szépen.