2010. augusztus 29., vasárnap

Cukkinis-citromos hal

A tegnap esti nagy trakta után ma mindenképpen valami könnyű ebédet szerettem volna készíteni. Így esett a választás erre a könnyű zöldséges halételre.

Hozzávalók:
4 szelet tengeri halfilé,
1 nagy cukkini,
1 csokor újhagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl száraz fehérbor (jelen esetben rozé, mert csak az volt itthon),
1 citrom leve és reszelt héjja,
só, bors,
olaj,
1 csokor petrezselyem.
A cukkinit felkockázzuk, az újhagymát karikára vágjuk. Az újhagymát a péppé zúzott fokhagymával és a cukkinivel együtt kevés olajon 5 perc alatt megpirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk.
Egy másik serpenyőben szintén kevés olajon a besózott, megborsozott halszeletek mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
A hal sütés után visszamaradt olajat felöntjük a borral, felforraljuk, hozzáadjuk a citrom levét és héjját, majd sózzuk-borsozzuk. A végén belekeverjük a felaprított petrezselymet.
Egy tálra rendezzük a párolt cukkinit a halszeletekkel, és bőven meglocsoljuk a citromos öntettel.

6 megjegyzés:

  1. Jól hangzik, nekem is ilyet kellene ennem, nem hizlal és biztos finom is!

    VálaszTörlés
  2. Liza, tényleg jó kis diétás kajcsi és ízletes is.
    Rám is felszaladt pár plusz kiló a nyáron (nagyon gyanus a fagyi és a jégkrém a dologban), de hát nem lehet mindig halat enni:)

    VálaszTörlés