Jó pár éve egy gasztromagazinban találtam ezt a receptet. Először furcsállottam, tortellini a levesbe? Végül kellemesen csalódtam, és azóta is rendszeresen szerepel ez a recept a családi étlapon.
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
fél kiló zöldség vegyesen (jelen esetben: répa, kukorica, zöldborsó, karabálé),
15 dkg tortellini (jelen esetben: sonkás),
1 csokor petrezselyemzöld,
só, bors.
Forró olajban megfuttattam az apróra vágott hagymát, hozzáadtam a megtisztított és felaprított zöldségeket, és pár percig pirítottam őket. Felöntöttem bő egy liter vízzel és sózta, borsoztam a levest. Amikor a zöldségek félig megpuhultak, hozzáadtam a tortellinit, és a tészta puhulásáig kíméletesen főztem. Végül megszórta apróra vágott petrezselyemzölddel.
Érdekes, de azt hiszem én is szívesen kipróbálnám
VálaszTörlésKedves Binka, próbáld ki bátran, nem fogsz csalódni.
VálaszTörlésNagyon tetszik! Engem meggyőztél, hamarosan kipróbálom! :)
VálaszTörlésMézigörl, remélem, ízleni fog:)
VálaszTörlés