2011. július 4., hétfő

Fetával és bazsalikommal töltött pulykamell


Megint egy töltött husi. Ez talán valamivel könnyebb, mint az előző két verzió (itt és itt), mert pulykamellből készült, a töltelék is light-osabb, és baconnal sincsen körbetekerve, de azért nagyon finom:) Salátával könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

Hozzávalók:
1 db pulykamell ,
20 dkg fetasajt,
6-7 levél bazsalikom,
só, bors.

A pulykamellet óvatosan bevágjuk oly módon, hogy szépen ki lehessen nyitni. Kicsit megklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. Először ráfektetjük a bazsalikom leveleket, majd a feta darabokat. Óvatosan félbe hajtjuk, majd az oldalát fogpiszkálók segítségével megtűzzük. Kívül is bedörzsöljük sóval és borssal. Kiolajozott tepsire fektetjük, és lefedve 180 fokra előmelegített sütőben kb. másfél óra alatt megsütjük. A végén levesszük a fóliát és pár percre visszatoljuk a sütőbe egy kicsit pirulni.










2 megjegyzés:

Kati írta...

Meghiszem azt, hogy finom, csupa finom alapanyagból készült.

családi tűzhely írta...

Bianka, igen, az volt:)

Kati, köszi!